Gratis billackering

En av torghandlarna fick under Kulturnatten sin bil alldeles gratis ommålad.

Ibland kan slumpen lägga sig i ett skeende på det mest otroliga sätt. Så skedde till exempel på Kulturnatten och på Stortorget. Där höll Molto Art en prova-på-verkstad för hugade graffitimålare.

– Det var ett par av mina kompisar som höll i det, berättar Daniel Zalewski på Nova, men jag tänkte att jag också skulle kunna bidra med en bild. Men planket var mycket mindre än vad vi först hade blivit lovade, bara tre meter långt och ett par meter högt så någon bild fick jag inte plats med.

– Då fick jag syn på en rätt skruttig skåpbil och frågade ägaren, en av dem som säljer kläder på torget, om vi fick måla hans bil.

– Han var aspositivt inställd och ännu mer när han såg hur fin hans bil blev och detta helt gratis.

Konstverket går alltså att beundra nästa gång det är torghandel, eller åtminstone nästa gång just den handlaren står på torget med sitt varulager.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Göran G. Johansson

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

2 Kommentarer till “Gratis billackering”

  1. Molto Art skriver:

    Det var inte Nova som ordnade detta. Det var Molto Art som stod för allt!