Kulturnatten: Summering

Hur gick det?

19.45: Non Solos på Nova i Luna kulturhus.

Spinnrocken. Karmatree spelade lurig pop-rock med in- och utlevelse. Spontan showdans utbröt bland publiken. Foto: Karl Persson.

Hallå, Kerstin Medin, programansvarig på Luna kulturhus, hur var kulturnatten?

– Den kändes väldigt bra, de vi pratade med var riktigt nöjda.

I år var evenemangen spridda i hela stan, hur funkade det?

– Jag är inte klar med besökssiffrorna än. Men det verkar som om vi inte har nått upp till tidigare nivåer. Det brukar komma mellan 10 000 och 12 000 besökare, i år verkar vi landa på drygt 8 000. Många valde bort Lunahuset, eftersom det inte hände lika mycket där.

Varför gjorde det inte det, då?

Estrad. JAM Dansstudio visade upp sig med hela sin bredd. Här gör de allra yngsta eleverna ett bejublat framträdande. Foto: Karl Persson.

Dels för att vi valde att sprida ut oss i hela stan, vilket i sig beror på att biblioteket har krymt sin yta och det är svårt att få plats med allt. Dels för att kulturskolan inte var med i år. De vill inte satsa så mycket på ett och samma tillfälle. Deras framträdanden andra år har ju lockat många familjemedlemmar.

Vad kostade kulturnatten?

– 150 000.

Varför använde ni inte hela gallerian? (Följande frågor går till Maud Nilsson Möller som är en av dem som la programmet i Lunahuset.)

– Det hade vi gärna velat göra. Men på grund av framför allt missar i kommunikationen blev det tyvärr så att företagarföreningen och vi planerade var för sig. Trots att vi har haft en pågående dialog hela året.

15.00: Operakören under ledning av Giovanni Impellizzeri i Lunagallerians vimmel.

Det fanns en massa knallar i gallerian. Var kom de ifrån?

– Företagarna la en höstmarknad samma dag, den visste vi inte om från början, och det blev en missräkning.

Hur ska ni göra till nästa år?

– Först ska vi utvärdera, framför allt se om det var en god idé att sprida evenemangen till olika delar av stan. Sen ska vi förstås förbättra kommunikationen och samverkan med företagarföreningen. Vår målsättning är att kulturnatten ska breddas, både geografiskt och innehållsmässigt.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Göran G. Johansson där inte annat anges

17.45 Kafé Blå: Emil Vållberg

21.00 Hörsalen: Favela & Renio Polli

18.00 Marenbron: Khom Loy-lyktor.

19.45 Kafé Blå: Kulturdelen. Från vänster: Olof Näslund, Göran G. Johansson och Ingrid Sjökvist. Foto: Nippe Paulsson.

15.00 Nova: Vernissage på fotoutställningen Se dig om.

19.00 Kafé Blå: Peter Nilsson läser sin poesi.

Nova. Peter Lindqvist aka Imaginary Stars bidrog till den mysiga stämningen. Foto: Karl Persson.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

1 kommentar till “Kulturnatten: Summering”

  1. Tore Wrengel skriver:

    Undrar hur man får fram publiksiffran, då den känns orimlig om man sätter den i propotion till att ett fullsatt Globen är 13.000 personer.
    Undrar även hur det bara kan kosta 150 000 kr att anordna när man ser till utbudet. Man måste för att kunna göra det för en sådan summa bortse helt från all arbetstid som går åt och alla kommunala bidrag som tillförs i olika former och kostnader för lokaler.