Maj-Britt Ahlinstipendiet utdelat

Hurra hurra!

Maj-Britt, då.

STA, Södertälje teateramatörer har bestämt sig för att under tre år dela ut ett Maj-Britt Ahlin-stipendium, uppkallat efter föreningens grundare och mångåriga ordförande. Allra första stipendiaten korades i lördags, under föreningens 50-årsfirand. Hon heter Anna-Karin Waldemarsson och hon får utmärkelsen för ”sin mångåriga och enträgna arbete med barn, för barn i Sverige, Norden, Världen”, som juryns motivering lyder.

Stipendiet består av 8 000 kronor och en fin plakett.

Anna-Karin Waldemarsson bor i Göteborg. Hon är med i ATR, Amatörteaterns Riksföbund och leder barn- och ungdomsverksamhet. Hon har alltid vurmat för barnen och barnets villkor inom det konstnärliga, berättar Hans Qviström, ordförande i STA.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Göran G. Johansson

Hans, nu.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar