Månadens dikt

Månadens poet heter Ninne Olsson. Hon bidrar i novembermörkret  med ett smakprov på sin specialitet, nämligen låttexter. Den här är skriven till Michel Legrands vackra jazzballad  You must believe in spring.

När sista rosen dör och faller från sin gren
hur ska man våga tro att det blir vår igen?
i markens tjäle bor
ett litet frö som gror
det har en hemlighet
du måste tro på det


Som trädet känner liv långt inne i sin kropp
och vet att det finns löv i varje frusen knopp
när alla fåglar far
dröjer en koltrast kvar
han stannar för han vet
du måste tro på det


Du måste våga tro på våren i ditt bröst
så fort du hör hans klara rena röst
i ljusa skymningen
där väntar kärleken
det har den gjort i evighet
du måste tro på det
du måste våga tro på det

Foto: Olof Näslund

Av Ninne Olsson

Ninne Olsson är född i Helsingborg, journalist, studentteater i Umeå och Lund, doktorand vid Drama-Teater-Filminstutionen i Lund, bildade Musikteatergruppen Oktober, ”Sven Klangs Kvintett” blev ett genombrott, deltog som manusförfattare i Tältprojektet, teatern värvades till Södertälje 1978, extraknäckade på Unga Klara och Dramatiska Institutet som dramaturg, har skrivit och regisserat ett trettiotal pjäser för Oktoberteatern och är speciellt intresserad av hur musik och mångkultur kan förnya teatern.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

1 kommentar till “Månadens dikt”

  1. Personligen anser jag att rim kan sänka en dikt, men att det passar i låttexter och hyllningspoem. Den här texten får mig att längta till våren fast jag inte är särskilt förtjust i den.

    Poeten målar med bildsäker penna.