Ledare oktober

Kära läsare,

En månad har gått sen vi lanserade Kulturdelen. Och vilken månad, sen! Vi fullkomligt drunknar i förslag om kulturevenemang i Södertälje, från våra läsare, från oss själva i redaktionen, från arrangörer av olika slag. Vi kan fylla vår tidning i hur många år som helst. Och sånt gillar vi.

Vi fullständigt håller på att få nippran av glädje, också. Det är så roligt det här, det absolut roligaste vi har gjort, någonsin.

Vi kommer att fortsätta skriva om kulturhändelser i stan, fortsätta bjuda in till debatt, fortsätta fördjupa och bredda samtalet kring kulturfrågorna. Och vi har bara börjat.

Under den här månaden har vi pytsat ut en hel del nya reportage, men en del karameller har vi sparat till idag, den 1 oktober. Sug på dem, njut och tyck till! Och knacka gärna på hos oss, vi finns på Västra Kanalgatan 23, alldeles invid kanalen.

Ingrid Sjökvist, chefredaktör

Foto: Göran G. Johansson

Bild från 50-årsjubilerande Södertälje Teateramatörers Den Sagolika Stigen i Kusens Backe.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar