Tips till kulturhuschefen!

Tips till Lerner

Den första oktober börjar Anders Lerner, ny kulturhuschef i Södertälje, sitt jobb. Kulturdelen har bett företrädare för olika politiska partier att ge honom några goda råd på vägen, redan innan han dyker upp. De kommer här. Take it, Anders:

Ta tag i frågan: Vad kan man göra med ett nytt bibliotek i det kommande kulturhuset vid Maren, som vi hoppas på? Glöm heller inte bort våra egna förmågor eller våra amatörer.

Centerpartiet, Tage Gripenstam


Försök sträva efter gott ledarskap och god kvalitet.

Folkpartiet, Bo Håkan Stockhaus


Satsa på barn och ungdomar. De är framtiden och om kultur blir en del av deras liv fortsätter de både utöva och kämpa för den.

Miljöpartiet, Ewa Lofvar Konradsson


Tänk kultur brett. Ha med mångfaldsperspektivet. Även i utställningarna.

Moderaterna, Ulf Sundblad


Lär dig tala politikernas språk! Du måste kunna argumentera för varför satsningar på kulturen är positiva och inte belastande. Se möjligheter i stället för svårigheter.

Pensionärspartiet, Thorwald Arvidsson


Tänk på mångfalden och helheten när du fördelar anslagen till programverksamheten! Och fortsätt utveckla både konsthall och bibliotek.

Socialdemokraterna, Besim Aho


Räkna inte med för mycket pengar till kulturen. Försökt hitta sponsorer.

Sverigedemokraterna, Tommy Hansson


Satsa på barnverksamhet. Se till och fyll lokalerna även kvällstid, skapa mötesplatser för kulturell interaktion.

Vänsterpartiet, Staffan Norberg


Ut med kulturen på stan!

Kristdemokraterna, Robert Halef

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Etiketter:

5 Kommentarer till “Tips till kulturhuschefen!”

 1. Elinor Elmborg skriver:

  Samarbeta mer med olika föreningar. Inrikta inte Luna kulturhus bara mot en åldersgrupp utan för alla södertäljebor. Lyssna på kulturföreningarna och gör oss synliga på denna centralt belägna plats.
  Biblioteket bör utnyttjas bättre. Kan vi få guidade visningar så att man lär sig hitta efter omdaningen?

 2. Mats Nordin skriver:

  Det är härligt att se alla politikers ideologiska förankring och härliga visioner för Södertäljes framtid! (ironi) ”Ut med kulturen på stan!” Vad betyder det! Ska clownen Manne jonglera på gågatan?”Räkna inte med för mycket pengar” Sen när är det kutym att politiker likt maffiabossar villkorar och indirekt hotar tjänstemän så att de inte kan göra sitt uppdrag. ”Tänk kultur brett” Tjo tjim och faderittan för hela slanten. Lite kändisar som kommer och tramsar bort en eftermiddag/kväll så blir alla nöjda”Försök sträva efter ett gott ledarskap” Politikerstyrning och skulle de inte tänkt på det innan de anlitade Lerner ”Glöm inte bort våra egna förmågor…” Gör öppen scen av Estrad och strunta i att utveckla, oroa och överbrygga! Mer tjo tjim och faderittan! Som f d kulturarbetande Södertäljebo är det skrämmande att se den låga nivån på debatten i en stad som tidigare var ett föredöme i kultursverige!

  • Peder Edström skriver:

   Den här sortens ironiska kommentarer är inte ägnade att föra kulturdebatten framåt.Vi har de politiker vi har och då får vi gilla läget och själva komma med så bra förslag och uppslag att de inte kan säga nej. Berätta vad du vill ha, vad du saknar i Södertälje, men inse att allt som kostar pengar tas ur den gemensamma kassan.
   Peder Edström
   ENHÖRNA

 3. Mitt tips är: sponsra Kulturdelen!

  • Peder Edström skriver:

   Det kommer han säkert att göra om ni gör en så bra produkt som jag vet att ni kan.