Dafnes röda varningsfärg borta

Den röda ringen som hade målats på Dafnebassängen, i Lunagallerian, har tagits bort.

– Det är gott och väl, säger Södertäljekonstnären Eric Matteoni, konstnären som hjälpte Helga Henschen att resa sin unika skulptur i samband med att Lunagallerian invigdes.

Eric Matteoni.

– I stället har man hängt upp fyra sprinklers rakt ovanför, femtio centimeter från skulpturen. Det ser förskräckligt ut.

Frågan om vad som ska hända med skulpturen, om den ska fortsätta stå så där undanskymd som den nu gör i Luna och med tjocka stålrör runt är inte klar.

– Jag har haft möte med Telge Fastigheters nye ordförande Stefan Bengtsson och diskuteras vad som kan göras, säger Anna Bohman (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Vi ska träffas igen och då tillsammans med andra från både Telge Fastigheter och Kultur- och fritidskontoret. Eric Matteoni ska också vara med då.

Datum för mötet är inte bestämt, bollen ligger hos Telge Fastigheter.

Släpper inte frågan

Själv tycker Anna Bohman att Dafnes välbefinnande är viktigt. Hon vill ha med både Telge Fastigheter och handlarna inne i Luna på en hållbara åtgärder så att, som hon säger, Dafne tas om hand ordentligt framöver.

– Jag tycker räcket är katastrofalt fult och förstör hela skulpturen, en lösning måste till. Jag jobbar vidare för detta.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Göran G. Johansson

Läs även Dafne våldtagen, och Öppet brev till Telge Fastigheter.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

3 Kommentarer till “Dafnes röda varningsfärg borta”

  1. […] Dafnes röda varningsfärg borta […]

  2. […] Dafnes röda varningsfärg borta […]

  3. Om inte kommunala forvaltningar har rad att hyra av det kommunala fastighetsbolaget Telge Fastigheter ar det val lika bra att Telge Fastigheter saljer fastigheten.