Kompetent duo

Peter Taberman lyckas hålla hög kvalitet på lunchmusiken på onsdagar i stadshuset.

Nu senast var det duon Pieter Hounslow, gitarr och sång och Nisse Carlsson/Lundbäck, fiol och sång, som bjöd på en härlig konsert.

Det är två musikaliskt erfarna herrar, med trygg scennärvaro och mycket samspelta. De sveper över svenska visor, irländskt, jazz och amerikanska folklåtar. Vad sägs om Jolly Bob från Aberdeen, låten som Lasse Dahlquist slog igenom med 1938? Eller irländska Soldiers joy, varvat med en låt av Count Basie? Låtvalet var brett och överraskande. Någon i publiken undrade hur de hittar alla låtar. Jag saknade fler sånglåtar och att Nisse Carlsson/Lundbäck borde varvat fiol med till exempel dragspel, jag vet att han kan. En ursäkt kan vara att killarna blev tillfrågade att spela efter ett återbud och haft lite kort om tid att jobba ihop ett program.

Däremot ingen tvekan om att publiken i ett fullsatt Trombon gillade Pieter och Nisse. Men varför så få av dem  som jobbar i Stadshuset bland publiken?

Bästa låten? I mitt tycke en amerikansk låt , jag tror den hette The Shirt. En känslig fin låt, där visade Pieter verkligen hur duktig sångare han är.

Jag blir glad av att gå på lunchmusiken. Försök att komma, du också, om du har möjlighet.

Vi ses.

Text: Olof Näslund

Foto: Göran G. Johansson

Olof Näslund, verksam som frilansfotograf i över tjugo år. Medverkat i flera dagstidningar inklusive Länstidningen, bransch- och organisationspress, illustrerat böcker, produkt- och matfotografering, plåtat för de stora företagen i Södertälje. Folkmusiker på fritiden och har spelat en del amatörteater. Du kan läsa mer om Olof och hans arbete på hans webbsida: Reportagebyrån

Lämna en kommentar