LT tar upp kampen om kulturen

Länstidningen tar upp kastad kulturhandske

Länstidningen har beslutat börja bevaka Södertäljekultur igen. Redan den 1 maj börjar den nya kulturredaktören Margareta Lithén, för att planera KULTUR-LT och för att rekrytera två kulturreportrar.

– LT vill gärna vara med som en röst, nu när kommunens visioner om det nya Kulturhuset börjar ta form, säger den nyanställda kulturredaktören Margareta Lithén, som i och med detta lämnar sitt engagemang i Kulturdelen.nu.

Till sin hjälp får Margareta en heltidsanställd reporter plus en avsevärd budget för frilansmedarbetare.

– Och det behövs, så digert som kulturutbudet är i Södertälje. Något som blivit än mer tydligt för mig i mitt arbete för kulturdelen.nu. Den här stan sjuder av kreativitet.

– Avsevärd budget?

– Jag har lovat på heder och samvete att inte nämna några siffror, men beloppet visar tydligt att tidningsledningen helt har tänkt om, när det gäller Södertäljekulturen.

Redan om en månad börjar hon på LT för kunna vara med och rekrytera personal.

Kulturdelen.nu har försökt få en kommentar från någon i LTs ledning, men ännu inte lyckats.

– Vi är naturligtvis ledsna över att Margareta lämnar sitt engagemang i Kulturdelen.nu, men samtidigt glada över att LT har tagit upp vår kastade handske. Härligt att få en konkurrent, utbrister Kulturdelens chefredaktör Ingrid Sjökvist och önskar Margareta lycka till.

Margareta Lithén är uppvuxen i Södertälje och utbildad på Journalisthögskolan i Stockholm. Tidigare arbetsplatser är bl a Sydöstran, Norrländska Socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Radio Södertälje, SIF-tidningen, Statstjänstemannen och som frilansjournalist.


Fotograf och grafisk formgivare i sitt företag TelgeFoto. Arbetat med visuell kommunikation sedan 1982; allt från tidningsreportage, teateraffischer, layout av serbiska kulturtidskrifter och kommunal information, till bröllopsbilder och bebisar på fårfällar. Född i Södertälje. Grododlare och mopedist. Ser gärna några filmer om dagen.

4 Kommentarer till “LT tar upp kampen om kulturen”

 1. Hans Q skriver:

  Aaah…
  jag är lillebror så jag litar på folk 😉

  Synd att det inte var sant.

 2. Gunilla LL skriver:

  ….april, april!

 3. Roland Cox skriver:

  LTs kulturbevakning har verkligen luktat skämt.

 4. KÅSE skriver:

  … och för övrigt har denna vecka sju torsdagar!