Madness is genius Sminkade sanningar


”Kom och skriv mig det på ryggen om du kan!” Och visst kan hon det, Andrea Carolina Riquelme Blomé, som just nu har en fotoutställning i Konstgången på Nova i Luna kulturhus.

Andrea är 19 år och gick ut gymnasiet i Nykvarn i våras. Hon gick smink- och stylistlinjen och började dessutom fotografera i början av gymnasiet. Hon är också intesserad av musik, speciellt låtarnas texter och favoriter är Kent och Melissa Horn. I utställningen har hon kombinerat sina intressen.

– Egentligen började det med ett skoljobb, som inte blev godkänt, berättar hon.

Skam den som ger sig.

Det är spännande bilder hon gjort med låttexter som tema. Hon har inte bara sminkat modellerna, utan också skrivit på deras hud innan hon fotograferat. En lång Melissa Horn-text finns till exempel på ryggen av en manlig modell(brodern Pablo).

Spännande är också att bilderna är så stora – nästan naturlig storlek – och att de är svartvita. Från början var de i färg, men hon har ”tvättat” dem digitalt.

Att Andrea började fotografera är kanske inte så konstigt. Hennes pappa var fotograf innan han blev kock. Pappan bor i Santiago och en faster ska skriva om Andres utställning i en evenemangstidning där, så vem vet…?

Framtiden då?

– Jag är osäker på om jag vill fota eller sminka, men jag ska skaffa mig en utbildning först. I höst ska jag läsa matte och biologi för att komplettera, sen tekniskt basår och därefter kanske plugga till veterinär – i Chile, för där finns det så många exotiska djur.

Utställningen pågår till och med den 2 september.

Text: Margareta Lithén

Foto: Olof Näslund

Margareta Lithén kom till Södertälje som fyraåring. Efter Journalisthögskolan jobb på bl a Norrbottens-Kuriren och Sydöstra Sveriges Dagblad, Radio Södertälje och som frilans. Margareta är också sångerska och har framträtt med några visprogram i Södertälje med ganska vid omnejd.

Lämna en kommentar