Spinnrocksvinnaren går vidare

The Macapeers nöjde sig inte med att vinna i Södertälje utan tog även hem den stora regionsfinalen som avgjordes i Haninge.

Vinnaren i Södertälje gick hela vägen

The Macapeers knep Spinnrockenpokalen i Haninge på söndagskvällen. Därmed kan de titulera sig mästare bland ABF:s band i hela Södertörn.

I januari gick The Macapeers vidare från deltävlingen i Södertälje tillsammans med publikfavoriterna Seven Feet Beneath. Då liksom nu var juryn tungan på vågen och motiveringen som lästes upp av Johan Bökman löd:

– En stark musikalisk kreativitet, melodier som sätter sig direkt och ett proffsigt uttryck. Magi helt enkelt.

Vad händer nu?

– Vi fortsätter skriva låtar. Förhoppningsvis har vi fått ihop en EP till sommaren, säger bandets sångare Tintti Dahlin.

Förutom äran vann grabbarna i The Macapeers ett presentkort på 10.000 kr på en musikhandel. Den kan komma väl till pass eftersom Adam Karselands synth hade ett brott i strömkabeln som sinkade spelningen med ungefär tio minuter.

Första pris är, förutom äran, 10 000 kronor. Det kommer väl till pass efter ett instrumenthaveri för bandet.

Text och foto: Karl Persson

Läs om den lokala finalen här

Läs mer om spinnrockstävlingen  här

Läs mer om huset och musikföreningen här

Daniel Johnston är frilansande journalist, musiker och scentekniker. Utexaminerad från JMK, Stockholms universitet, 2010. Jobbar även deltid på ABF Södertälje-Nykvarn med kultur och annat i kommunens södra delar.

Lämna en kommentar