Täljerevyn i stöpsleven

Herrarna roar sig plastiskt medan damerna tragglar sångstämmor med Anders Holtz.

Full fart på revy-BB

Tio dagar kvar till genrep. Elva till premiären. Årets Täljerevy håller på att födas. För tre veckor sedan var manuset klart. Njae … klart och klart. Det värker fram nya saker hela tiden. Häromdagen damp en minimusikal ner mitt i repetitionerna.

Medan Lottorna Köhlin och Arvidsson studerar in sånger kan Lasse Karlsson pyssla med ändringar i manus. Nena Forsling, som har hand om rekvisita följer med i manus.

– Sånt får man räkna med, säger Lasse Karlsson, revyns regissör, men de tre sista dagarna före premiär  tar vi inte med något nytt.

I Teateramatörernas repetitionslokal i Gamla Flickskolan har de tejpat upp scenens gränser. I år är det nytt att tänka på, eftersom de spelar på Torekällbergets Värdshus. Publiken kommer att sitta i rader, precis som på en teater, men mycket närmare. Mer kontakt alltså.

Och publiken kommer. De bokade biljetterna är lika många som vanligt den här tiden.

Och revyn blir klar. På något sätt blir den alltid det, även om det inte märks ännu.

Text: Margareta Lithén

Foto: Göran G. Johansson

Täljerevyns hemsida

Lotta Arvidsson, Hans Qviström och Owe Lidemalm får sånginstruktioner av Anders Holtz.

Skratt ingår i arbetsuppgifterna. Här Lotta Köhlin, Torbjörn Westerberg och Hans Qviström. I bakgrunden Anders Holtz.

Regissör Karlsson och scenografen/artisten Torbjörn Westerbergs dotter Alva, är trollbundna ...

Margareta Lithén kom till Södertälje som fyraåring. Efter Journalisthögskolan jobb på bl a Norrbottens-Kuriren och Sydöstra Sveriges Dagblad, Radio Södertälje och som frilans. Margareta är också sångerska och har framträtt med några visprogram i Södertälje med ganska vid omnejd.

Lämna en kommentar