Upphottad kulturnatt

Operakören skymtar bland månglarna i kulturtemplet Luna, Kulturnatten 2010.

Vad ska vi ha kulturnatten till? Det undrar nu också Södertäljes kulturhuschef Anders Lerner. För kulturnatten, som i år planeras till den 29 oktober, håller på att tappa stinget. Därför har han tagit det lovvärda initiativet att bjuda in till en gemensam träff.

Alla upptänkliga aktörer och intressenter är välkomna, alla som skulle kunna tänkas vara intresserade av att det även i fortsättningen anordnas kulturnatt i Södertälje, teatrar, gallerier, föreningar, handlare, kyrkor, studieförbund och alla andra.

Syftet med träffen är att med gemensamma krafter ruska nytt liv i Södertäljes kulturnatt. Alla som känner sig manade får vara med, mötet hålls på Café Blå i Lunabiblioteket torsdagen den 18 augusti klockan 18.30, men anmälan krävs, då till Anders Lerner. Tala om i mejlet hur många som kommer, ber han.

Snacka med oss

Har du några tankar eller tips kan du också lämna dem är i Kulturdelen så ska vi se till att vidarebefordra dem. För vad ska vi ha kulturnatten till?

Anders Lerner själv öppnar dörren för nya initiativ. Själv skulle han vilja ”utveckla kulturnatten till en i högre grad gemensam angelägenhet, där vi i kulturlivet i Södertälje tillsammans firar och manifesterar det vi är och tillför.”

Vad tycker du?

Foto: Göran G. Johansson

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

3 Kommentarer till “Upphottad kulturnatt”

  1. Tim Mårtensson skriver:

    Vi ses på plats den 18’e.

  2. Kicki skriver:

    Strålande initiativ!