Ett steg närmare

Kommunfullmäktiges ordförande Karin Östlund.

Jodå, kommunfullmäktiges presidium beslutade vid sitt möte igår att föreslå KF att de ska godkänna det inlämnade förslaget om ett obligatoriskt samråd mellan skola och kultur som ett medborgarförslag. Om förslaget har Kulturdelen skrivit tidigare, läs här.

Ärendet kommer upp som en punkt vid KF:s sammanträde redan nu på måndag, mötet börjar klockan 17 och beräknas pågå till någon gång efter 22. Protokollet läggs ut på nätet så snart det är justerat och det tar någon vecka, hälsar ordföranden i presidiet Karin Östlund (S), vilket också omfattar vice ordförande Sait Yildiz (V) och Christer Björk (M).

När KF väl har beslutat sig för om, eller troligare – att, det lagda förslaget ska betraktas som ett medborgarförslag, kommer de också att bestämma hur det ska hanteras.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar