Ingen kulturredaktör till LT

En gång i tiden hade Länstidningen i Södertälje en kulturjournalist bland sina anställda. Men den tjänsten har dragits in.

När Kulturdelen i oktober i fjol intervjuade den då nya chefredaktören Catrin Säfström berättade hon att de höll på med ett utvecklingsarbete på Länstidningen. Att det skulle innebära att de åter anställde en kulturredaktör trodde hon inte då.

– Nej, bekräftar hon nu. Så kommer det inte att bli. Vi ska naturligtvis fortsatt bevaka kulturen i Södertälje, men någon egen tjänst kommer vi inte att inrätta för ändamålet.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Olof Näslund

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

2 Kommentarer till “Ingen kulturredaktör till LT”

 1. Ett trist faktum, men jag kan inte säga att jag är förvånad.

  • Peder Edström skriver:

   LT har blivit mycket bättre på senaste tiden dvs sedan Catrin Säfström tog över rodret. Dock är det märkvärdigt att hon eller de som håller i pengarna inte förstår att det är vi gamla stötar som vill ha kultur i tidningen som har råd att köpa papperstidningen. Kultur är det som skiljer en stad från en annan. Kultur är lokala nyheter. Kultur kan förändra världen. Skall det vara så svårt att förstå
   Peder Edström
   ENHÖRNA