Konst genom kameralinsen

Bland andra Daniel Pettersson, Christer Hagström, Ronny Vervaart och Göran Groth från Telge Fotoklubb var först ut med att sätta upp bilder på Planket.

Från vänster: bilder av Göran Pettersson, Gabriel Ion, Olof Näslund och Göran G. Johansson.

Kulturdelens fotoplank under Kulturnatten lockade drygt ett dussin fotografer att visa sina verk. Kulturdelen arrangerade tillsammans med Telge Fotoklubb och kvällsbelysningen ordnades förtjänstfullt av ABF:s Klas Dahlström. Planket på Garvaregatan syntes på långt håll under kvällen. Göran G. Johansson, som stod för det praktiska var nöjd.

– Framför allt av fantasifullheten på bilderna och av att de alla var så olika sinsemellan. Både vad gällde teknik, storlekar och motivval.

Publiken kunde till exempel njuta av Daniel Petterssons bild på en massa händer, som i förstone såg ut som om de gestikulerade på teckenspråk.  Eller Christer Hagströms fotomobil med vackra utskrifter i cd-omslagsliknande plastkassetter som snurrade runt i septemberrusket. Eller varför inte Birger Svantesons stora vepa med motiv från Gotska Sandön.

Höstrusket fick ändå en hel del kulturnattsbesökare att stanna upp och beundra de foton som bågnade av regnet. Nästa år hoppas vi på Kulturdelen att ännu fler fotografer vill vara med.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Kent Hefvelin


Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar