Kulturnatten räddad

Jodå, det blir en kulturnatt i år också, i höst. Ett tag såg det ut som om den inte skulle kunna genomföras, det saknades pengar helt enkelt. Men nu har kulturhuschefen Anders Lerner fått 100 000 kronor av stabens pengar, det vill säga pengar som ligger lite som reserv i kommunens kassakista och inte är fördelade på de olika nämnderna.

Hundra tusen, det är lika mycket som kulturnatten fick kosta i fjol. Hur de ska användas ska diskuteras på tisdag kväll. Då har Anders Lerner bjudit in de föreningar, som kan tänkas vara intresserade, till diskussion. Hittills har femton personer från flera av dem anmält sig.

– Alla är välkomna, hälsar Anders Lerner, men han vill gärna veta vem som tänker komma, så mejla honom och anmäl dig.

Det blir också en Kringelfestival i år. Den har i flera år sponsrats av Telge, men till en början sa de nej för det här året.

– Men jag har nu fått klartecken från dem, säger en lättad Anders Lerner.

Pretzeltown, då?

– Nej, det blir inget sådant i år och det är Pretzeltown-arrangörernas eget beslut.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Göran G. Johansson

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

1 kommentar till “Kulturnatten räddad”

  1. Christoffer skriver:

    Kul läsning! Kulturnatten är uppskattad!