Skrivartävling

Christoffer Sederström som Bisittaren i Södertälje Teateramatörers pjäs Historien om Oliver. Utomhusteater på Torekällberget sommaren 2008.

Tycker du om att skriva? Har du rent av en berättelse i bakhuvudet som bara väntar på rätt tillfälle att fästas på pränt? Ta då fram pennan, ladda datorn, spetsa skrivfjädern … använd vilka verktyg du vill när du deltar i Kulturdelens skrivartävling. Din berättelse får handla om precis vad som helst, men du själv ska ha Södertäljeanknytning för att få delta. Du får skriva poesi, prosa, dramatik, sångtexter. Deckare, lovsånger, naturlyrik, relationsdramer, vad som helst. Dock högst tio A4-sidor, 14 p textstorlek och 1,5 radavstånd. Om du skriver för hand kan du dubbla antalet sidor.

Din text skickar du antingen med vanlig post till Kulturdelen (se adress nedan) och då ska du inte avslöja ditt namn, utan hitta på en signatur. Till brevet du skickar in bifogar du ett kuvert och på det skriver du dels din signatur och dels namnet på din tävlingstext. Inuti det kuvertet stoppar du ett papper där du berättar vem som döljer sig bakom signaturen. Detta för att vi i juryn ska läsa texterna utan att färgas av att vi kanske känner författaren.

Digitala texter skickas till goran@pontonmedia.se. Mottagaren är inte med i juryn och har gått ed på att inte avslöja avsändaren. Även här gör du allt för att inte avslöja ditt namn. Skriv ”tävlingen” på meddelanderaden i ditt mejl samt en signatur i stället för författarnamnet på ditt tävlingsbidrag. Skicka därefter ett nytt mejl där du avslöjar din identitet.

Juryn består av Ingrid Sjökvist, chefredaktör på Kulturdelen, bibliotekarie Anders Johnsson och frilansjournalisten med mera Margareta Lithén.

Tre vinnare utses. Förutom den ära som en första-, andra- eller tredjeplats innebär kommer vinnarnas bidrag att publiceras i Kulturdelen och kan alltså avnjutas i hela världen, av dem som kan svenska, förstås. Vid prisutdelningen den 18 april klockan 18 i Café Blå i Lunabiblioteket kommer texterna att läsas upp för publik. Bland övriga priser kan nämnas: bokpaket, en gratis ateljéfotografering, fribiljetter och andra överraskningar i kulturens tecken. Juryn förbehåller sig rätten att inte utse någon vinnare alls, eller färre än tre, om den anser att de insända bidragen inte håller måttet för att kunna premieras.

Vi hoppas också så småningom kunna binda ihop de bästa texterna i en bok.

Vi vill ha alla bidrag senast den 15 mars, klockan 24.00.

Bidrag postas till:

Kulturdelen

Västra Kanalgatan 23

151 71 Södertälje

Märk kuvertet ”Skrivartävling”.

Lycka till!

Kulturdelen.nu

PS. Medarbetare i Kulturdelen får inte delta i tävlingen.

Frågor besvaras av redaktionen, www.kontakt@kulturdelen.nu.

Medarrangörer: Tusculum förlag m fl.

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

1 kommentar till “Skrivartävling”

  1. Christoffer Sederström skriver:

    Kul tävling! Och snygg bild på bisittaren. Han kanske fattar pennan igen och skriver nåt spännande…