Nya bibliotekschefen utsedd

Bild 1Catharina Fogelström. Så heter Södertäljes nya bibliotekschef. Hon är just nu bibliotekschef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där hon ansvarar för husets inte mindre än sex bibliotek. Tidigare har hon också varit bibliotekschef i Vallentuna kommun. Hon tillträder sin tjänst i Södertälje den 11 augusti.

– Med sin kompetens, sina personliga kvalifikationer och sin erfarenhet av att driva och utveckla biblioteken på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är Catharina helt rätt person för det viktiga uppdraget att leda biblioteken i Södertälje, säger Staffan Jonsson, kultur- och fritidschef i Södertälje kommun i ett pressmeddelande idag.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Anna-Stina Takala

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar