Recension: Crazy Nights

Crazy Nights

STA:s rockmusikal med musik från 80-talet

_DSC3465

Filip Högbom, Svante Öhberg, Lars Wittlock, Henric Kennerö och Leo Vincentsen.

Det var en lång föreställning som började lite försiktigt och sen bara växte och blev bättre och bättre. Det var allvar och humor i en skön blandning. 

Handlingen utspelar sig i fyra delar som går parallellt och som flätas ihop och går i varandra. I centrum står en ung tjej, Alexandra, och en rockklubb. Här finns välkända rocklåtar, dialoger och dansnummer som alla hjälper till att föra handlingen framåt. Föreställningen varade i 2 tim och 45 min (inklusive paus) och det bar sig hela vägen. Kanske att dialogen tappade tempot lite ibland och kunde ev ha kortats ner, men det höll ihop tillräckligt bra ändå.

Musiken framfördes av ett mycket bra band. Dom spelade tight och snyggt och med den tyngd som rockmusik skall ha. Ljudbilden kunde varit bättre men ensemblen gjorde så bra ifrån sig att jag fick god behållning av föreställningen ändå.

_DSC3619

Frida Härnwall

Bland låtarna minns jag särskilt James Browns hit: “It’s a man’s world” framförd av Frida Härnwall. Den spelades långsammare än originalet och det hjälpte nog till att göra den så känslosam och närvarande. Även Europes “Rock the Night” framförd av Carolina Mäcs, satt bra liksom inledningslåten “Paradise City”, original av Guns n’ Roses, här framförd av Filip Högbom. Men, övriga insatser kom inte långt efter. Detta är amatörer och att kunna klara en så pass lång rockmusikal så bra, är imponerande!

Det blev bara tre föreställningar och jag tycker nog att Crazy Nights förtjänar att visas mera. En god insats av STA, värd att ses och höras!

Och så till sist, en man i personalen på Estrad skruvade loss två stolar så att en åskådare som satt i en stor elrullstol fick en bra plats att avnjuta föreställningen på. Mycket bra initiativ!_DSC3605

Carolina Mäcs

_DSC3572

Harald Sundlöf, Julia Fowelin, Carolina Mäcs, Emil Pettersson, Cecilia Siljebrand, Filip Högbom, Frida Härnwall och Oliver Lindståhl.

Text: Gunnar Fijal

Foto: Göran G. Johansson

Mer bilder på Kulturdelens Facebooksida!

Brevbärare i nitton år och fjorton i vården (personlig assistent). På fritiden har jag spelat i rockband av och till, tecknat, fotograferat, tränat aikido, dansat internationell folkdans, flugfiskat och samlat tanganyikaciklider. Är allmänt intresserad av kultur.

Lämna en kommentar