Snart ny bibliotekschef

Södertälje står utan bibliotekschef. Tjänsten är utlyst och ansökningstiden går ut på måndag (den 22 mars).

Samtidigt som den nya bibliotekschefen tillsätts ändras organisationen. Tjänsten som kulturhuschef opereras bort, den som just nu Anders Lerner innehar och som ligger mellan å ena sidan biblioteket, konsthallen och stadsscenen och å andra sidan kultur- och fritidschefen Staffan Jonsson.

De ansvariga för dessa verksamheter kommer nu i stället att kallas enhetschefer och få större ansvar, samt svara direkt mot Staffan Jonsson. Vem de nya enhetscheferna blir (förutom bibliotekschefen) vet Staffan Jonsson, men vill inte nämna några namn och därmed föregripa de fackliga förhandlingar som ännu inte ägt rum.

Med en mellanchef mindre blir det pengar över och de ska fördelas mellan de tre nya enheternas verksamheter, säger Staffan Jonsson.

– Hur fördelningen blir är inte klart. Och hur mycket pengar det rör sig om vill jag inte uttala mig om.

Text: Ingrid Sjökvist

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar