En magisk konsert på S:ta Ragnhildsgården

_DSC7064

 

”The Sophisticated Ladies”

Efter att ordföranden i Södertälje Kammarmusikförening, Perry Göransson, hälsat åhörarna välkommna till vårens sista konsert lämnade han över scenen till, som han sa, ”The Sophisticated Ladies”, sopranen Annika Skoglund och pianisten, kompositören Monica Dominique. Den intog de med besked, med en kraftfull Habanera ur Carmen av Georges Bizet.

S:ta Ragnhildsgården var fullsatt i lördags, den 18 april. Den härliga inledningen följdes av ett magiskt program med bland annat den ljuvaste tolkning av Allt under himmelens fäste och Kristallen den fina. Monica Dominiques piano och Annika Skoglunds röst fyllde salen som vore de ett. När rösten vilade tog pianot över och vice versa. De kompletterade varandra så fint så följsamt så vackert. Monica Dominique berättade också att hon och Annika Skoglund funnit varandra därför att de båda är allätare när det gäller musik.

_DSC7075

Annika Skoglund

Annika Skoglund är opera- och jazzsångerska, har haft ledande operaroller i till exempel Carmen, Figaros bröllop och Madame Butterfly på scener i Stockholm, Göteborg, Italien och Norge. Under 1980-talet sjöng hon med jazzgruppen Opposite Corner. Hon är också en eftertraktad konsertsångerska.

_DSC7098

Monica Dominique

Monica Dominique har som pianist ägnat sig åt olika genrer; jazz och klassisk musik, hon har medverkat i musikgruppen Solar Plexus, i sånggruppen Gals and Pals, i Hasse och Tages Spader Madame. Hösten 2008 var det premiär för hennes opera Silosång, med libretto av Fanny Danielsson.

Att båda de här damerna älskar jazz upplevde vi i publiken, med deras härliga tolkningar av Duke Ellingtons Sophisticated Lady och In a mellow tone. Vi fick också vara med om en premiär, för dem, av You must belive in spring och Winchester in appelblossom time. Musik skriven av Blossom Dearie, sångerska och låtskrivare från USA.

6XSkoglund

Efter paus följde kända musikverk som Georges Gershwins The man I love och Someone to watch over me, Jerome Kerns Can´t help lovin that man” och Leonard Bernsteins Some other time och Lucky to be me.

Monicas Dominiques egen komposition Soon it´s spring passade perfekt denna dag med solen som sken in genom fönstren och över Södertäljes vackra kyrka utanför, frisk fräsch härlig musik.

Som avslutning på en fantastisk musikupplevelse fick vi med oss Tillägnan ut i vårsolen, med text av Lars Forsell och musik av Monica Dominique.

Sista versen:

Till Dig, Du som är långt bort och nära

vågor ska bära Dig till min strand

Du som är böljesång

dyningens mjuka gång intill land

till Dig

_DSC7082

På vägen hem sjöng fortfarande Annika Skoglund Someone to watch over me i mitt huvud hela vägen. Kort smakprov:

Text: Ann-Marie Wengelin

Foto och ljudupptagning: Göran G. Johansson

_DSC7021

Pensionerad lärare och rektor med intresse av musik, fotografi och trädgård.

Lämna en kommentar