Revypremiär på fredag

 

Bråda tider på Estrad

 _DSC5702

HELT uppåt väggarna är det väl inte än, men så heter årets revy också bara ”Uppåt väggarna”. Och det är ju flera dagar kvar. Kulturdelen tittade in på en sen repetition, som visade sig vara ganska tidig. Hur ska de hinna? Men det är så här det brukar vara.

Det där med väggar kommer från den så kallade Södertäljemodellen för skolor. Någon kom på att eleverna lika lite som sina kontorsarbetande föräldrar skulle få någon arbetsro och byggde skolor utan väggar. Ett på flera sätt dyrt experiment, som Täljerevyn häcklar.

_DSC5729

Revyns scenografi har i stället väggar redan från början och det är mellan dem Lotta Köhlin, Åsa Dellham, Hasse Qviström, Owe Lidemalm och Torbjörn Westerberg repeterar under Lasse Karlsson ledning. 

Sångtexterna sitter inte än hos alla, övergångarna mellan olika scener är inte heller klara och genomdraget avbryts ibland för en diskussion om hur man ska lösa ett krångligt kostymbyte på kort tid. Då slår det mig vilken stor betydelse musiken har. Inte bara i härliga musiknummer utan också för rytmen i hela revyn och ibland som kitt mellan scener.

Som vanligt är det Anders Zibbe Holtz som är maestro över skådespelarna/sångarna och över musikerna – en sann maestro med krävande arrangemang.

Djurlivet i årets Täljerevy är inte det vi är vana vid. Favoriterna från Torekällberget finns inte med. Däremot en varg. Förstås. Vi lär ju ha ett revir i kommunen numera.

Och så är Telgetubbies tillbaka, men om de är djur är jag osäker på.

_DSC5883

En del andra gamla bekanta tittar revyn också in till bl a sjukhuset, några politiska partier och stadsbiblioteket. Och så Boel naturligtvis.

Starten på revyarbetet skedde under tidig höst, efter träget samlande av tidningsklipp under året. Sen har det skrivits – och det gör det fortfarande – och delrepats. Allt tätare ju närmare årsskiftet.

Och nu när det är hög tid är repetitionerna skickliga, lekfulla, roliga och avslappnade. Några premiärnerver märktes då inte, när vi hälsade på dan före dan före dan före dan före dan före DAN.

_DSC6035

Text: Margareta Lithén

Foto: Göran Johansson

_DSC5955

 

Täljerevyns hemsida.

Margareta Lithén kom till Södertälje som fyraåring. Efter Journalisthögskolan jobb på bl a Norrbottens-Kuriren och Sydöstra Sveriges Dagblad, Radio Södertälje och som frilans. Margareta är också sångerska och har framträtt med några visprogram i Södertälje med ganska vid omnejd.

Lämna en kommentar