Dialog för utveckling

 

Möte på Kafé Blå, förra året, angående kommunens kulturutredning.

Numera finns det ett Kulturnätverk i Södertälje. ”Kulturnätverket irl” kallar det sig. Irl står för ”in real life” och det innebär att man inte nöjer sig med konversation på nätet utan träffas i alldeles verkliga livet.

 

Detta nätverk bildades som en följd av kulturutredningen förra året. Utredaren Eric Sjöström bjöd en kväll in alla intresserade till samtal i Café Blå och där och då kläcktes en massa goda idéer om hur vi tillsammans skulle kunna fördjupa och utveckla kulturlivet i Södertälje.

Ett av förslagen, att utbilda kulturguider, stod Ami Lönnroth för och gensvaret hon fick gjorde att hon kallade till stormöte med alla kulturföreningar som ville vara med och fortsätta diskutera det och andra förslag.

Till det första mötet, som hölls i Hebbevillan i höstas, kom ett tjugotal personer. Det gav mersmak och sen dess har två möten till hållits. Senast för några veckor sedan och då i Saltskogs gård. Dit var kultur- och fritidschefen Staffan Jonsson inbjuden för att berätta om hur det går med kulturplanen. Den ska förmodligen klubbas i kultur- och fritidsnämnden i maj, hoppades han.

Flera arbetsgrupper är bildade inom Kulturnätverket irl. Den omfattar numera ett trettiotal föreningar och över femtio personer. Ännu fler får plats.

Kraften i att så många kulturaktiva och –intresserade samlas och pratar med varandra är stark. Att nätverket finns kommer att märkas.

Text: Ingrid Sjökvist

Foto: Olof Näslund

 

 

 

OBS

Ny mejladress: sjokvist.ingrid@icloud.com

………………………….

Frilansjournalist
Ingrid Sjökvist
Västra Kanalgatan 23
151 71 Södertälje
070-542 4207
www.pontonmedia.se
www.livisverige.org
www.kulturdelen.nu

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar