En bok om sorg och kärlek

 

I december 2013 reste Södertäljeparet Peter Fowelin och hans fru Kerstin Pettersson till Kanarieöarna. Att Kerstin då var utarbetad och drogs med både en envis infektion och en ihållande huvudvärk var det ingen av dem som fäste någon stor vikt vid. Det var ingen av dem som visste att det inne i Kerstins huvud växte en tumör, stor som en apelsin. En aggressiv tumör, omöjlig att operera.

Drygt nio månader senare var Kerstin död. Om sorgen och ensamheten har författaren Peter Fowelin skrivit i boken En dag i sänder – när sorgen slår följe med livet.

Peter Fowelin

Det är en bok som dallrar i handen medan man läser. En bok där han för samtal med sin avlidna livskamrat. Vi får glimtar ur deras trettio år tillsammans, glädjeämnen och svårigheter, påfrestningar och framgångar. Det är en bok om sorg och det omöjliga i att förstå att den person som står en närmast faktiskt är på väg att dö och till och med gör det. Den är precis lika mycket en bok om kärlek.

Han berättar, så vitt jag kan förstå, ärligt och därtill osentimentalt, vilket gör boken uthärdlig. Peter Fowelin vill försöka förstå och bjuder in läsaren att delta.

Boken är utgiven på Dana förlag.

Text: Ingrid Sjökvist             Foto: Göran G. Johansson

Journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människor i arbete eller deras boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar andras texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.

Lämna en kommentar