Medarbetare

Kulturdelen i Södertälje

I redaktionen

Ingrid Sjökvist journalist och författare. Skriver reportage och artiklar på eget och andras initiativ, ofta om människors arbete eller boende, gärna med miljö- och samhällsperspektiv. Språkgranskar texter. Är redaktör för antologier. Leder skrivarkurser. Håller i berättarkaféer och är litterär lektör. Skriver då och då en novell. Kan tala baklänges och dessutom klanderfri skånska.
Müfit Kiper är webbdesigner och IT-konsult från Järna, Kiper IT-konsult. Har arbetat med webbprogrammering sedan 1996. Slänger sig med begrepp som XHTML, XML, PHP och MySQL. Skrivarlinjen vid Sundbybergs folkhögskola, teatervetenskap vid Södertörns högskola och historia vid Stockholms universitet.
Olof Näslund, frilansfotograf i över 25 år. Driver företaget Reportagebyrån med allt från reportage- till produktfoto. Medverkat i dagstidningar inkl. Länstidningen, bransch-  och organisationspress, illustrerat böcker, matfotografering, plåtat för de stora företagen i Södertälje. Folkmusiker på fritiden och har spelat amatörteater.
Göran G. Johansson, fotograf och grafisk formgivare i sitt företag TelgeFoto sedan 1982; allt från tidningsreportage, reklam, affischer, layout av serbiska kulturtidskrifter och kommunal info, till bröllop och bebisar på fårfällar. Bosatt i Södertälje sedan 1957. Medlem i Södertälje Konstnärskrets, Järnabo, f.d. grododlare samt seriös mopedist.

Några återkommande gästmedarbetare

Kerstin Ekberg. Pensionär, tidigare journalist, främst i fackliga tidningar, i många år chefredaktör på Svensk Hotellrevy, Hotell- och restaurangfackets tidning. Har som pensionär fått många återfall i ungdomens intressen, som till exempel kanotpaddling, segling, pluggande. Läser historia på universitetet.

Daniel Johnston är frilansande journalist, musiker och scentekniker. Utexaminerad från JMK, Stockholms universitet, 2010. Jobbar även deltid på ABF Södertälje-Nykvarn med kultur och annat i kommunens södra delar.

Margareta Lithén kom till Södertälje som fyraåring. Efter Journalisthögskolan jobb på bl a Norrbottens-Kuriren och Sydöstra Sveriges Dagblad, Radio Södertälje och som frilans. Är även sångerska och liseuse.

Ninne Olsson. Född i Helsingborg, journalist, doktorand vid Drama-Teater-Filminstutionen i Lund, bildade Musikteatergruppen Oktober, till Södertälje 1978, dramaturg på Unga Klara och DI, skrivit och regisserat ett trettiotal pjäser för Oktoberteatern och är specialintresserad av hur musik och mångkultur förnyar teatern.

Yvonne Perkins, frilansjournalist och -ridlärare med ett förflutet som skådespelare i en fri teatergrupp i Norrköping. Publicerad i Balder, DN, Amelia, Attention, LT, Equipage och medverkar regelbundet i tidningen Ridsport. Intresserad av kultur, sociologi och psykologi, examensarbete på JMK om mediernas svartmålning av människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Göran Rooth har varit kommunal utredare i 35 år och har vid sidan av jobbet ägnat sig åt fotografering. Startade eget som fotograf och reporter i vintras. Är särskilt intresserad av att skildra vanliga människors unika liv. Är född och uppvuxen i Hölö och bor nu i ett gammalt trähus mitt i Södertälje.

Ami Lönnroth, från Göteborg, journalist och författare. Bor sedan 1992 i Södertälje. Efter många år som journalist, de sista 25 på Svenska Dagbladet, övergick hon 2002 till frilans med bok- och artikelskrivande, t ex som krönikör i LT några år, utbildning av journalister. Uppdrag i Stockholm, Kalmar, Moldavien, Kazakstan och Baltikum m fl. Började sin pedagogiska verksamhet som gästprofessor i journalistik 1995/96 vid JMK.

annonser